joi, 19 aprilie 2012

The Witcher 2 Enhanced Edition


   The Witcher 2 este un nivel pe care toate companiile mainstream ce produc RPG-uri ar trebui să îl atingă. CD Projekt Red au lansat The Witcher 2: Enhanced Edition pe console, oferind conţinutul extra PC gamerilor gratis (Quest-uri în plus, iteme, noi intro-uri, cutscenes, soundtrack), după ce deja au renunţat la DRM în varianta standard a jocului. 


   Acesta este unul dintre cele mai captivante jocuri ale acestei generaţii, cucerind jucătorii cu un narativ complex, plin de caracter, un script excelent şi un mediu înconjurător bogat. Ai putea spune că face faţă mai mult decât uşor gigantului Skyrim, o mare realizare în lumea fantasy.
Prezentarea estetică se descurcă incredibil de bine. Unele acomodări au fost necesare ca jocul să fie portat fără probleme pe Xbox 360, dar rezultatul este incredibil - în ciuda faptului că arhitectura consolei are deja 7 ani vechime.

  Coloana sonoră este incredibil de bine compusă, cu câteva piese cu adevărat uimitoare de către sound designer şi compozitorul Adam Skorupa.

   The Witcher 2 este un joc pentru adulţi, şi nu doar datorită sexului şi violenţei. Se aşteaptă să fii inteligent şi interesat, să îţi pese de maşinaţiunile politice, tensiunile rasiale şi istoria complexă a lumii sale. Majoritatea jocurilor te protejează de aceste lucruri. The Witcher 2 te aruncă în mijlocul acţiunii şi te lasă să te descurci singur. Eşti în rolul unui witcher (un vânător de monştrii al cărui corp a fost alterat prin alchimie şi magie) pe nume Geralt (cunoscut şi ca Lupul Alb), care este forţat să ia decizii, acestea de multe ori nefiind nici bune, nici rele. Nu exista un sistem de moralitate, numai decizii şi consecinţe.

   Acţiunea, deşi dură pentru dificultăţi de la Normal în sus, a fost scăzută din cauza tutorialului introdus cu update-ul Enhanced Edition. Are un aspect satisfăcător şi plăcut. Există un sentiment palpabil de greutate în fiecare mişcare a armei. Geralt poate face tumbe înspre victima sa, tăind-o cu o sabie de oţel, sau poate folosi un staff în flăcări, furat de la un succubus, pentru lovituri mai lente şi mai grele. Este greu deoarece inamicii se poartă chiar ca nişte inamici. Fiecare inamic va tăbărî pe tine dacă îi dai vreo şansă. Trebuie să eschivezi, să ripostezi şi să foloseşti semnele magice pentru a menţine avantajul în lupta împotriva mai multor inamici. În ciuda faptului că Geralt posedă regenerare supraomenească, trei sau patru lovituri puternice te pot ucide.
   CD Projekt Red este un studio fantastic, cu oameni dedicaţi muncii lor şi dragoste pentru jocuri, şi aştept cu nerăbdare să văd ce surprize mai au pentru noi.


                                          O mica gustare din geniul compozitorului Adam Skorupa.


Noul intro al jocului adăugat în Enhanced Edition, ce acoperă asasinarea regelui Demavend.


                                                                Ce este un Witcher?












Jocurile seriei The Witcher se bazează pe un ciclu de romane scrise de autorul polonez Adrzjei Sapkowski, renumit pentru abordarea sa postmodernistă a poveştilor clasice şi a clişeelor moderne fantasy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu