vineri, 20 aprilie 2012

Raport: Studioul responsabil de Prey 2, inactiv din noiembrie



   Se pare că există un motiv bun pentru amânarea lansării jocului până în 2013: studioul a oprit dezvoltarea sa încă din noiembrie, anul trecut, conform unei surse anonime ce a contactat website-ul Shacknews.


   Încetarea producţiei jocului a fost provocată de nemulţumirilor celor de la Human Head Studio în privinţa contractului lor cu ZeniMax, firma producătoare (n-aveam idee până acum că ZeniMax deţine Bethesda, recent id Software. Heh, înveţi ceva nou în fiecare zi). S-au oprit în încercarea de a negocia pentru un contract mai bun.   

   Aceşti termeni ai contractului nu sunt negociaţi, în mod normal, înainte de proiect? Cine investeşte atâta muncă fără să cunoască termenii? Dacă încerci să schimbi contractul după ce deja ai fost de acord cu el şi l-ai semnat, nu cumva este nesimţire?

   Aceste informaţii sunt raportate de o sursă a website-ului Shacknews care a dorit să rămână anonimă, aşa că trebuie luată cu un strop de lămâie (există expresia asta? Am ajuns să inventez expresii). Sursa mai spune că unii din angajaţii echipei de dezvoltare a jocului au fost concediaţi şi sperau să fie reangajaţi odată ce contractul va fi renegociat. Dar ZeniMax au încetat comunicările cu studioul Human Head în ianuarie, ceea ce probabil a dus la zvonurile din martie legate de anularea jocului.

   Abordaţi de cei de la Shacknews, ZeniMax nu au făcut nici un comentariu în plus faţă de cel legat de amânarea jocului.

  Eu, cel puţin, sper că totul se va rezolva şi că dezvoltarea jocului va fi reluată. Primul joc Prey mi s-a părut excelent.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu