miercuri, 18 aprilie 2012

Hack Slash Loot



Astăzi o să scriu puţin despre un joc indie apărut recent, inaugurând astfel o nouă rubrică.

Hack Slash Loot este un old school roguelike (pentru cei care nu cunosc genul, pun un link informativ) cu grafică 8 bit. Jocul este un exponent decent al genului şi conţine mai multe quest-uri cu care să vă distraţi. Vă oferă o gamă destul de largă de combinaţii preset de clase şi rase, pe care, din nefericire, nu le puteţi accesa decât dacă muriţi... iar şi iar, această metodă fiind mult mai eficientă decât cea normală, a terminării misiunilor. Deşi poate părea amuzant la început, acest aspect strică foarte mult jocul pentru că parcă vă împinge de la spate să muriţi cât mai des. Ca răsplată, vă dă clase din ce în ce mai rezistente şi mai overpowered.


O altă problemă este faptul că, deşi jocul are magie, aceste aspect este redus la staff-uri şi nu există nici un spell propriu-zis pe care jucătorul să îl poată folosi. De asemenea, anumite etaje din dungeon-urile pe care le exploraţi sunt pline de tot felul de rune sau creaturi cu random effects, iar anumite efecte sunt mult prea puternice, cel mai bun exemplu fiind otrava, care face mult damage şi nu poate fi vindecată decât cu o rună sau poţiune de cure. De aici rezultă o altă problemă, faptul că jucătorul nu poate căra decât echipamentul de pe el, nu există nici un fel de inventory, iar poţiunile întâlnite ori le folosiţi ori le abandonaţi.


Deşi jocul are destule faze amuzate şi aspecte interesante, în aceeaşi măsură are momente stupide şi aspecte neîndeajuns gândite. De asemenea, ca multe alte jocuri din acest gen, poate deveni destul de repede repetitiv şi plictisitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu