marți, 24 aprilie 2012

A Valley Without Wind


Astăzi vă voi vorbi puţin despre un joc indie apărut recent. A Valley Without Wind este un sidescrolling action/adventure/platformer/shooter 2D cu combat tactic şi plănuire strategică, cel puțin aşa îl descrie site-ul oficial.


Jocul încearcă să spargă multe dintre convenţiile și stereotipurile genului și, în mare măsură, chiar reuşeşte, probabil de aici se trage şi încadrarea pe care i-o fac creatorii săi.


Acțiunea jocului se desfășoară pe planeta numită Environ (sau orice alt nume preferaţi) și vă pune în pielea unor luptători numiţi glyphbearers care sunt conduşi de enigmaticii Ilari. Pe Environ realitatea însăşi s-a dezintegrat şi planeta a ajuns un amalgam de ploi acide, furtuni imense, clădiri şi creaturi din diferite ere, de la epoca bronzului până la roboţi dintr-un viitor îndepărtat.


Misiunea voastră este să reconstruiţi civilizaţia. Pentru a o îndeplini, va trebui să adunaţi supravieţuitori şi să descoperiţi tehnologie avansată și magie. Lumea este generată procedural și vă oferă o experienţă diferită de fiecare dată. Jocul beneficiază de un sistem, bine pus la punct, de crafting ce vă oferă foarte multe resurse cu care să lucraţi şi multe combinații de magii și obiecte.
În afară de misiunile propriu-zise, va trebui să vă ocupaţi şi de satul care vă este dat în grijă şi care, pe măsură ce avansaţi, o să devină un mare oraș. Cu cât jucaţi mai bine, cu atât monștrii şi boşii devin mai puternici.
Jucătorul nu joacă cu un singur personaj, ci cu o serie întreagă de eroi pe care îi schimbă de multe ori de-a lungul jocului, moartea acestora fiind doar o chestiune de timp.
În încheiere o să vă spun că jocul mi s-a părut destul de amuzant şi, în funcţie de dificultatea aleasă, poate fi o provocare pentru oricine.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu