vineri, 20 aprilie 2012

DotA 2 va fi free 2 play



Printre cele mai "interesante" ştiri ale zilei este, cu siguranţă, faptul că DotA 2 o să fie f2p. Deşi nu m-a mirat câtuşi de puţin această ştire, este totuşi una neaşteptată. Într-un interviu cu sevendaycooldown.com, Gabe Newell a declarat că jocul va fi f2p, dar va folosi un sistem "inovator", nemaivăzut până acum.



Acesta promite că sistemul lor va pedepsi jucătorii care trolluiesc şi care strică jocurile altora, punându-i să plătească pentru a juca jocul, în timp ce jucătorii populari şi care ştiu ce înseamnă team work-ul vor primi totul gratis. Sunt curios cum au de gând cei de la Valve să pună la punct un asemenea sistem utopic, pentru că nu văd cum ar putea să distingă între voturi. Bănuiesc că va fi un sistem cu voturi la finalul meciului, date pe bune, şi voturi date cu rea intenţie, doar pentru că cineva a enervat pe altcineva. De asemenea, depinde dacă jucătorii vor putea da puncte/voturi/whatever doar la echipa lor sau şi la echipa adversă... Sunt sigur că ar fi destui care ar da un vot negativ la toţi din echipa adversă doar pentru că au pierdut meciul!
Oricum, bănuiesc că pe termen lung acest sistem este, de fapt, doar o faţadă pentru preţurile foarte mari de care se vor lovi jucătorii în in-game shop. Nu cred că vor fi foarte mulţi care să se bucure de un punctaj destul de mare încât să primească totul gratis, şi majoritatea jucătorilor vor avea un scor destul de negativ încât cei de la Valve să scoată un profit foarte frumos.

Deşi sunt chiar curios cum va funcţiona acest sistem, din ce am văzut până acum, comunitatea se anunţă destul de proastă încât să nu renunţ la LoL şi să mă mut la DotA 2. Aştept să văd, pe termen lung, câţi or să renunţe la League of Legends şi la Heroes of Newearth (hahaha) ca să se ducă la DotA.
În plus, nu poate să nu mă amuze foarte tare această alegere din partea Valve, având în vedere atitudinea comunităţii DotA 2 faţă de f2p.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu