sâmbătă, 9 iunie 2012

Serverele Riot au fost sparte de hackeri


Într-o scrisoare publică postată pe site-ul League of Legends, Mark „Tryndamere“ Merrill a anunţat că hackerii au reuşit să le spargă serverele şi să acceseze anumite date personale ale jucătorilor.

Merrill a declarat că majoritatea datelor furate sunt ID-uri și parole de conturi, dar şi, într-o mică măsură, security questions şi numele reale ale jucătorilor. El a asigurat jucătorii că nu au fost compromise în nici un caz datele financiare ale jucătorilor, acestea fiind ţinute pe servere separate.
De asemenea, el a mai spus că toţi jucătorii de pe platformele EU West şi EU Nordic&East vor primi în cel mai scurt timp mail-uri prin care sunt rugaţi să îşi schimbe măcar parola contului.
Mark Merrill a încheiat cerând încă o dată scuze pentru cele întâmplate şi a promis că vor fi luate măsuri pentru îmbunătăţirea securităţii serverelor (deşi, după cum ştim, orice server poate fi spart, e doar o chestiune de timp :P).
Cu această ocazie, Riot a rugat jucătorii să fie mai atenţi şi cu parolele pe care le pun la conturi, ei descoperind, în urma investigării acestor atacuri, că 11 parole erau comune la 10.000 de conturi!

2 comentarii:

  1. E bine ca nu le-a sters conturile jucatorilor sau sa le strice caracterul... Posibil ca aia 11 jucatori sa fie decat unul singur care are mai multe conturi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am inteles ca nu le-a fost deloc greu sa sparga aceste servere.

    RăspundețiȘtergere