marți, 29 mai 2012

Versiunea cu DRM a jocului The Witcher 2 - cea mai piratată, versiunea fără DRM - ignorată


     Având în vedere că The Witcher 2 este disponibilă pe GOG.com fără protecție DRM, ai crede că piratarea versiunii de pe disc a jocului ar fi evitată.


    Nope. Aparent, piraților le place calea cea grea. Dacă vrei să piratezi The Witcher 2, ceea ce e foarte posibil, cel mai probabil vei descărca versiunea ambalată cu DRM.

    Directorul executiv al studioului CD Projekt, Marcin Iwinski, consideră că piratarea versiunii cu DRM se practică pentru „glorie“. Nu vede alt motiv pentru evitarea versiunii non-DRM.

    O altă părere ar fi aceea că pirații continuă să folosească versiunea cu DRM ca o modalitate de protest împotriva acestei protecții. Este posibil ca ei să evite folosirea versiunii fără DRM în semn de respect pentru faptul că jocul nu are această protecție suplimentară.

    Poate acest lucru indică faptul că eliminarea protecției DRM este o modalitate bună a reducerii pirateriei în jocurile pe PC. Este imposibil să previi complet pirateria, indiferent de câte reglementări stricte sunt impuse. Sunt o mulțime de persoane care au cumpărat jocuri cu protecții DRM foarte dure, precum acel always-online DRM de la Ubisoft, care au piratat jocul cumpărat doar din cauza fustrării provocate de acea protecție. Să sperăm că CD Projekt a dat un exemplu pe care alte companii îl vor urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu