luni, 28 mai 2012

38 Studios şi-a concediat toţi angajaţii


Dupa o lună de incertitudine, situaţia 38 Studios a fost clarificată, mai mult sau mai puţin.

Într-o conferinţă de presă organizată de guvernatorul Rhode Island, Lincoln Chafee, a fost confirmat faptul că toate problemele companiei s-ar trage de la faptul că RPG-ul Kingdoms of Amalur, lansat în februarie anul acesta, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor.

Deşi jocul a vândut 1,2 milioane de exemplare în primele 90 de zile de la lansare, satisfăcând astfel aşteptările EA, se pare că așteptările domnului guvernator şi ale administraţiei sale erau de cel puţin 3 milioane de exemplare vândute pentru a acoperi „costurile de producţie“.
În urma acestor evenimente, soarta MMORPG-ului Copernicus rămâne neclară, la fel şi situaţia celor 75 de milioane de dolari pe care guvernatorul Lincoln Chafee i-a dat celor de la 38 Studios pentru a-şi deschide afacerea în statul său.

........................

Personal, cred că toată afacerea asta a fost o mare prostie şi cei de la 38 Studios şi-au luat o mare ţeapă când au intrat în business cu domnul guvernator. 1,2 milioane de copii vândute în 90 de zile este un număr chiar decent pentru un IP nou şi care nu a avut chiar atât de multă publicitate ca alte titluri mari din ultimul timp.
Universul Amalur era chiar promiţător, mai ales că partea de lore este scrisă de cunoscutul scriitor fantasy R.A Salvatore şi ar fi păcat să moară așa, după un singur joc.
Sper ca EA să facă ceva în privinţa asta şi să mai vedem şi alte jocuri în acest univers interesant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu